Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...ibland lever man med kontraster så bisarra att de möts alldeles naturligt till slut..


Tät slår syrenens doft lovar runt knuten


icke natt
lögn att sova
står naken på trappan
myggors drömdate

och känner syrenernas
tunga sötma snubbla runt hörnet

några månader tidigare
högg och rensade jag
ett hopplöst buskage

la högvis med grenar på brasan
hettan tvingade veden att gråta
motljusdiamanter

den fräna doften
av brand i ännu levande trä
var lika tung som den i natt

och jag skämdes för tårarna
syrenerna grät
men rothögg förtvivlad

nu tackar de mig från nya skott
med yviga dofter
och sötma i natten

hugg ner syrener du
de kommer igen
igen




Fri vers av Björn Donobauer
Läst 1061 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-06-18 02:11



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Känslosam och fängslande dikt som är väldigt träffande och gripande. Extra poäng till titeln och order "motljusdiamanter" (väldigt vackert) och syrener som gråter *suck
2006-06-18

  Eline.P
En dikt om berusande syrenkärlek. Visst kommer den igen....... med tusenfaldiga rotskott!
2006-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer