Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Accentato...


Född melankolisk
hypnotiserad
av hyacinternas
odödliga garantier
i hysteri...
Utanför reglerna
och deras
kontroll
lärdes jag
att konst
är en förtrollning
värmd av
spontan akrobatik...
Jag lyser
i skymningen,
samlar strängar
av solnedgången,
tornet
i ruiner
och din mun
smakar tistel...
att blomstra
är så dumt
att det måste
vara visdom...
Se
hur Mantegna
målade väggar
i svart
likt den
impetuösa
impotenta döden...
vi perforerade den nerven
vid en klart frusen sjö
under tidningskioskens
teleplastiska petroleumhimmel
i ett adagio...




Fri vers av Domenico VIP
Läst 288 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-12-24 01:24



Bookmark and Share


    ej medlem längre
för: "och din mun
smakar tistel... "
2019-02-19

  Lottie Ålhed VIP
Starka ord!
2019-01-07

    ej medlem längre
En mycket vacker text!
2018-12-28

    ej medlem längre
Det känns som ett viktigt möte. Telepatiskt och sinnligt, men ändå fysiskt. En tistelsmakande mun och nerven perforerad. Att trotsa den impotenta döden. Att gå utanför reglerna. Men ändå.. om att inte nå fram. Starkt talande om vår eviga resa till och ifrån närhet, till och ifrån något större. Vi når fram men ändå inte. Så läser jag denna starka dikt. Tycker om.
2018-12-25
  > Nästa text
< Föregående

Domenico
Domenico VIP