Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

God dag

Jag ser hur dagen lyfter i öster,
ljuset bräcker nattens sista
skimmer. Ljuset välver över
en himmelskupa där några
grå molntrasor förs av vinden
mot horisonten. I väster,
bakom revorna, skymtar nya
moln i tunn, rosa lavering.
Det är ett skådespel, ett
rymdens sceneri i flera akter.
Snart ska den nya dagen
undan för undan ta plats på
jordens estrad. Skuggor,
dagrar, färger, former och
ljud återskapas. En kopia
av gårdagen, en vision av
morgondagen med vissa
nyanseringar i det korta
perspektivet men tydligt
dramatiska förändringar
över år och sekler. Se din
dag som den är, gör din dag
till en värdig del av den vidd
som rymd och jord erbjuder.




Fri vers (Prosapoesi) av Nils-Ivar Lindström
Läst 132 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-01-01 13:10



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Lämplig låt: "Äntligen en ny dag" (Nynningen)
2019-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström