Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svårbedömt

Hur ska man sig bete
när något galet hänt?
Illa är om det är känt
– den som lever får se.

Att göra väl eller ve
blir inte alltid så lätt.
Man gör vad man tror är rätt
– den som lever får se.

Att ge sig ut på turné
roar många artister.
Men, kanhända det brister
– den som lever får se.

Har man en moatjé
är man troligen nöjd.
Det kan leda till fröjd
– den som lever får se.

Men om man blir blasé
kan det ändå bli fel.
Kärleken sätts på spel
– den som lever får se.

Det här är en idé
som jag ville testa.
Kanske inte den bästa
– den som lever får se.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 139 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-01-03 13:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström