Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vakna nu

Vakna ur nuet
och fly inte mera
kyss mina brev
på bördornas brasa
var hos mig, håll mig
lämna mig inte
jag önskar din närhet
ensamhet min fasa

Vakna ur vintern
kylans slumrande ven
ta tag i min verklighet
tidens förlorade land
låt mitt hjärta slå
möt mig och min längtan
må jag då få hålla
stillsamt i din hand

Vakna ur hösten
tidens förlorade land
vackerhetens rike
mänsklighetens jord
gör mig till människa
låt mig få förstå
livets komplexiteter
och kärleken ord

Vakna ur drömmen
trygga sömnens rike
ge mig av din kärlek
rör mig, och berör
fyll mig med sånger
kärlekens ljuva strof
smek mig, kyss mig
attributen som förför

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 401 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-05-27 05:16



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Vackra önskningar...
2019-06-01

    ej medlem längre
Ömsinta ord, fint sammansatta.
2019-05-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Finstämd och vacker poesi, om att vakna till dagar vi får.
2019-05-27

  överlevaren VIP
Bra ordat, om dagar i våra liv!
2019-05-27

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om kärlekens betydelse i våra liv!
2019-05-27

  M.Eta
Ibland undrar man vad för slags dag man vaknar till, hur den kommer att bli. Fint skrivet!
2019-05-27

  Feliaxel VIP
Vacker och tänkvärd text
2019-05-27

  Kungskobran VIP
Fint
2019-05-27
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO