Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

midvinterbetraktelse

 

snöängel utanför ytterdörren

viskande låga i mörkret vid bädden

någon står ständigt vid vägval

även när livet är bäddat i tjäle

kan man ignorera kylan

ett gruvligt stryptag

finns redan i nuet en insikt

som gör andningen

rofylld och regelbunden

en vårdag ska is i mitt inre ha tinat

i jordlagren gror

mitt livsfrö

mitt livs-ja

mitt vägval

med möjligheter större än

 

här och nu blommar mirakel

 




Bunden vers (Annat versmått) av Per Rydberg
Läst 254 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-01-09 23:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg