Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Luringar

Meteorologen lovar
sol och vackert väder
hög luft på hösten
en vinter fylld av snö
men lurig som han är
så blir det sällan så
vintern lägger sig ofta
så stillsamt att dö

Prästen i kyrkan
han talar om försoning
om ett liv i evighet
men det blir sällan så
folk de blir sjuka
och andra faller ner
predikoturens innehåll
den går ej att lita på

Psykologen är lurig
han lyssna och du pratar
potträningen i fokus
och vips så är du fast
hjärnan blir förvriden
allting är din orsak
han skriver en avhandling
och piller i en hast

Mannen på bilprovningen
han synar ditt fordon
kardanaxlar och bromsar
lysen och mycket mera
rosten den ska kollas
det bankas och det slås
på vägen hem polisen
kan få dig att promenera

Bankerna de lovar
här ställs inga uppoffringar
bara en liten signering
pengarna på fem minuter
aktieköpen misslyckas
när räntorna går upp
snabbt kan saker hända
och tillvaron flyter

Astrologen med sin kikare
han tittar på stjärnorna
vrider och analyserar
skriver sedan ner sin dom
i tidningen man läser
hur livet så ska gestaltas
kanske bra, kanske dåligt
men livet blir liksom

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 595 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-01-21 13:29



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Det gissas hejvilt över nätet och media..
2019-01-25

    ej medlem längre
De killgissar! :-)

2019-01-21

    Indiana
Älskar hur rimmet smyger sig in nästan osynligt
2019-01-21

  Solstrale VIP
Ja luringar är det gott om tyvärr... Bra fångat!
2019-01-21

  M.Eta
Tänker på stefan Demert, var det inte han som sjöng: Bara, luras?

Lätt att lova men svårare att hålla löften!
2019-01-21

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra skriftat om alla luringar man kan stöta på!
2019-01-21

  lodjuret/seglare VIP
Outtalade samt ord-inerade finsmakare, liksom tidlöshet lämnats till livets urmakare, en text att förmodat sväljas hel, likt maten o drycken kommer Erik till del, Maja dyrkar det hela senare, så tas dosen här just lenare...
2019-01-21

  Anya VIP
Jaa det är många som lovar mer än de kan hålla. Bra formulerat här. du får sannerligen med många aspekter.
2019-01-21

  Staffan Nilsson

Dyster på ett trivsamt vis ...
Självklart bokmärke

2019-01-21

  Marita Ohlquist VIP
Makalöst bra!!
2019-01-21

  Feliaxel VIP
Det finns många luringar i vår närhet
2019-01-21
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO