Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om

Om du sitter och ingenting gör
bör du fråga dig själv varför.
Men har du skallen fullt av tankar
så går du kanske runt och vankar.
Gör rätt.

Om du tycker allt är trist
bör du göra något visst.
Men om det vissa var vist
lär du få veta till sist.
Tyck rätt.

Om det svider i din själ
bör du söka efter skäl.
Men skälen kan vara fler
än de ditt samvete ser.
Sök brett.

Om du tror på en rättvis gud
bör du eftersträva dess bud.
Men när din gud är orättvis
hamnar du lätt i en kris.
Inte lätt.

Om du inte vet vad du vill
bör du verkligen tänka till.
Men går du till överdrift
är du helt ute på vift.
Tänk rätt.

Om du känner att något gått snett
bör du använda dig av ditt vett.
Men låt vett balanseras av sans
annars biter du dig i din svans.
Mer vett.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 157 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-01-13 10:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström