Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

du och jag

Så nu är det slut
Vänskapligt och på bästa sätt
Tog det slut
Ingen ville säga de dära ödesdigra orden
Men när du lagt dina icke existerande känslor
På bordet i telefon
Och jag inte har nåt att sätta emot
Finns ingen mening kvar
För jag säger precis samma sak
Att fortsätta låtsas hoppas tro
Att vi har en framtid ihop
Eller att vår gemensamma väg är rak
Fel

Jag söker enligt mig
Intellektuella samtal
Mognad upplevelser och visioner
Vem är jag?
Du som är så fin och vettig och älskar mig så
Som knullar bra som är rätt och riktig och oseriös
Och trevlig lätt att älska social och fenomenal
Med mörkt hår och mörka ögon
Och stark som en man ska va
Som aldrig skulle tveka att kämpa för mig
Slåss för mig
Göra rätt för mig
Och sig
Som dricker mycket
för mycket för en mogen nittonåring enligt mina otvivelaktiga moralkakor och mina ideal
som borde vara smal
som har sett alla filmer i hela världen
som hör på musik och spelar i ett band
som har mer vänner än jag och vi andra nånsin känt och känner
Du kommer aldrig nånsin vara ensam

slår hål i väggar och dörrar och knogar blöder
står upp för det han tror på
den finaste jag vet.

Ni kommer aldrig hålla
Ett omaka par

Jag kan alla onödiga kunskaper
För jag läser tidningen varenda dag
Har drömmar och visioner
Platser ja ska se
Människor att möta
Uppgifter och upplevelser
Aldrig här och nu
Alltid framåt
Måste uppnå och ge upp något först.
Sen är världen min.
Sen finns det inget jag inte kommer kunna göra genomföra.
Aldrig här och nu.
Så som du.
Jag skjuter på mitt perfekta liv
Tills jag är det med.
Vill att du ska stryka med din hand
Längs min rygg
Christoffer och Hanna
Hanna och Christoffer
Inte ens jag.
Vad visste jag?

Vi har ingenting kvar.




Fri vers av Hanna S
Läst 307 gånger
Publicerad 2006-06-19 16:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hanna S
Hanna S