Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild: ULJO


Ålderdomshemmet

Jag bor på hemmet
trygghetens palats
rena golv och fönster
lagad mat varje dag
jag lägger mig vid fyra
för personalen går hem
vill inte vara ensam
känner mig rätt så svag

Jag bor på hemmet
sedan frugan försvann
vill prata med någon
men det finns ingen tid
många runt omkring
fast ingen bryr sig om
grannen slår i väggen
mest i nattens frid

Jag bor på hemmet
trodde det skulle bli bra
få umgås med andra
och må bra en liten stund
de sjunger i matsalen
om frälsaren och evigt liv
inget jag hade tänkt mig
svårt med nattlig blund

Jag bor på hemmet
där de anställda sliter
sysslorna mödosamma
de förmår inte det de vill
spela spel och förgylla
läsa dagens tidningar
nej tvätt och städning
fast tiden tycks stå still

Jag bor på hemmet
fast det är inget vidare
ingen snaps till maten
fast man är gammal nog
fina damer på rummet
det får man inte ha
nej hemmet är bara skit
efter alla år av knog

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 406 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-01-23 09:57



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Välskrivet om en sorglig verklighet
2019-01-28

  Siggesdotter
Säkert på pricken för många många...och inte vill man hamna där till slut...
2019-01-27

  Lars Hedlin
Stark och i beröring
2019-01-25

  Ewa-Britt Nilson VIP
Andra bestämmer
det skämmer ju ut
folk som klarat sitt
förut som sen inte
får ta egna beslut...

2019-01-24

  Blomma-Stjärna VIP
synd o skam för oss och vårt samhälle

också om man behöver hjälp med både mat och tvätt och toalett har man rätt att få möjlighet till gemenskap och glädje
2019-01-23

  Stay Golden
''Vad världen behöver minst är människan''

Det är en sorg att pengar tar oss som enkla nummer på uträkning.
2019-01-23

  Marita Ohlquist VIP
Läser din text och tänker att det inte är ett värdigt avslut på livet!

Det behövs fler anställda, skulle förbättra både för dem som arbetar där och för dem som bor där!!
2019-01-23

  Maria Sundelin VIP
Tyvärr sant
2019-01-23

  Feliaxel VIP
Det borde finnas ett bättre alternativ efter ett helt livs arbete
2019-01-23
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO