Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar inför ålderdomen

Jag tänker ofta på gångna tider
på alla åren som passerat så fort
att även jag nu, rät sent omsider
får skynda mig, för att få något gjort

Jag känner att allt ej har en mening
av det man gjort under många år
jag får nog ändra något i min träning
om ej min uppgift ska bli för svår

Jag hör till dem som god hälsa äger
och en vän som jag håller så kär
en blick i spegeln ändå mig säger
att ja ej någon ungdom ej mera är

Obönhörligt går nu levnadsfärden
i en nedförsbacke som alla vet
ty ingenting i denna världen
kan ju inte bestå i all evighet

Jag vill behålla allt som jag äger
så länge som jag bara kan
något inom mig också säger
än lever gubben, än är jag man

Med dig vid sidan, lätt att vandra
du ger mig kärlek, du ger mig stöd
vi behöver kanske inte se på andra
som drabbas av skyndsam död

Ty optimister kan länge få leva
och har rätt ofta en smula av tur
det gäller därför att eftersträva
och kanske ändra från moll till dur

I dina ögon vill jag få läsa
en önskan att leva och finnas till
tillsammans ska vi länge resa
snart kan vi åka vart helst vi vill

Kanhända stegen blir något tyngre
i takt med att åren och tiden går
en förmån vi dock ej haft som yngre
nu har vi tid och framtiden är vår

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 366 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2023-12-27 08:47



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
Livet som det kan vara när det är gott
kärleksfullt och hoppfullt
och man en viss ålder uppnått
2023-12-31

  Yrre VIP
Så fin och varm dikt
2023-12-28

    Lena Staaf VIP
Saktmodig dikt med tankar på åldrandet som ändå aldrig går att helt föreställa sig.
2023-12-28

  lodjuret/seglare VIP
Bokmärker förstås.
En del människor tänker sig att när de blir pensionärer, de skall ha planerat för den tiden.
En del människor dör inom ett år, när de slutat slita, släpa och strävsamt leva sitt liv fram till p
Livet var att arbeta och när de slutat komma till arbetet, så är även kraften (och arbetsglädjen) slut för att existera.
2023-12-27

  Maria Sundelin VIP
Bra fångat om livets gång
2023-12-27

  soligajag_1 VIP
Så vacker och kärleksfull text om tiden som runnit iväg , nu kan man finnas till för varandra, njuta och må gott.

Fin poesi! Tycker om denna!

God fortsättning.
2023-12-27

  Anya VIP
Mycket fin om övre medelåldern....som jag tänker. Att snart är det.pension. känner igen mig I texten. Vi alla som är där får göra det bästa av det....tänker jag när jag läser.
2023-12-27

  Kungskobran VIP
Optimismen finns ju där
skyddar från allehanda besvär
och livets glädjeämnen finns kvar
ända till mina sista dar

Fin dikt om livet, gillas bokmärkes
2023-12-27
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO