Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det här är landet utanför



Det här är landet utanför
där pampaspendeln går
för fält som fän förgör
och klagans klocka slår,
oupphörligt,
obönhörligt,
för svarens svarta får.

Och brodersbrösten bräker
i ouppbruten takt
men inga lögner läker
de land som längtan lagt.
Uppå de gröna fälten
av gravinringat gräs
skall skam försköna svälten
på nakenhetens näs.

För här är landet utanför
på pinans tomma pampas
där vinden innangör
tystnaden som tampas.
Oförgörlig,
roförstörlig,
är världen här.

Jag bär ett svar
svartare än döden.
Här är vad bar
aparta missväxtöden.
Jag för en fråga
från får som spår förklarar
till enslig plåga
där svältens svarta svarar.

















Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-01-27 16:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP