Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar en morgon

Tänk när du går på gräset
vilken kraft så överlägset
genom asfalten det växer opp
och det går ej på det få stopp

Tänk när du går på gruset
och hör från vinden suset
många som i världen bor
nött dess yta med sina skor

Tänk när du tvättar dina händer
att det i många länder
bor dem som förlorat allt
och problem i tusenfalt

Tänk när regnet faller från skyn
det kan vara en sorglig syn
för många vars liv blev kort
då hela byar spolats bort

Tänk när allt blir upp och ner
och ingenting finns mer
då ska vi ångra det vi inte gjorde
och sakna allt vi borde

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 278 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-01-20 10:48



Bookmark and Share


  Maria Sundelin VIP
Eftertanke är bra
2024-01-22

  Blomma-Stjärna VIP
du ger oss ord i rim med rytm åt livet på vår jord!
2024-01-21

  soligajag_1 VIP
Den här dikten är helt makalös!

Du har lyckats med både rim och innehåll!!

Bokmärker den !!
2024-01-20

  Öknens Ros VIP
Tänkvärda rader. Mycket händer på vårt jordklot.
2024-01-20
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO