Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tiden har sin gång

Livet har sin egen tid
jag kan inte fånga den
eller ställa mig bredvid
inte börja om igen

Jag ser livet hastigt fly
dagar komma, dagar gå
varje dag är lika ny
även om den syns mig grå

Barndomstiden hastigt gick
ungdomsåren likaså
vännens sköna varma blick
är ej längre lika blå

Stunden som var tung och svår
som ett orosmoln försvann
tiden läker alla sår
ärren jag ej dölja kan

Men i minnet efteråt
kanske allting var som bäst
när som jäkt och barnens gråt
i mitt hem var ständig jäst

Som ett motto jag nu har
att de chanser jag nu får
nogsamt jag tillvaratar
innan de förbi mig går

Vad är tiden när en dag
jag ej längre lever här
kanske då jag även har
lärt mig se vad tiden är

Då ska kanske tusen år
för mig kännas som en dag
när ej tiden längre går
finns ej jäkt av något slag

Men så länge tiden är
rinner den så snabbt förbi
kanske mina tankar här
endast är en fantasi

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 371 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-01-11 17:48



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Fin beskrivning av livets gång.
2024-01-14

  La Magnólia VIP
En fin beskrivning av tiden. Den går inte att ta på, den rinner som sanden mellan fingrarna och innan man vet ordet av så är imorgon igår. Det påminner om hur viktigt det är att ta vara på varje dag, varje stund...
2024-01-12

  lodjuret/seglare VIP
Tänkte redan igår, 'imorgon är det fredag igen, nyss var det ju måndag'. Fast i skolan verkade dagarna vara något längre, märkligt nog.
2024-01-12

  Maria Sundelin VIP
Livet snurrar på
2024-01-12

  Blomma-Stjärna VIP
Tid som upplevelse och tid som något våra klockor kan mäta, tid som flyr... tid som går...tid som en fantastisk och fantasifull möjlighet...
"när ej tiden längre går
finns ej jäkt av något slag"
du fångar tiden på många sätt i denna fantastiska dikt!
2024-01-11
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO