Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärleken till dig

Som den stjärna som ger dig livet
som det vackraste ord som är skrivet
allt det fina ska bli dig om givet
och låta dig känna min kärlek till dig

Som din ensamma välkända dröm
som en smekning av din hals så öm
när kvällshimlen är en orangefärgad söm
vill jag visa min kärlek till dig

När kvällen blir sval och läker sår
när sekunder blir timmar som blir till år
då höst passerar vinter och korta dagar blir vår
finns jag där med min kärlek till dig

När du inte längre söker någon tröst
när tryggheten fått ett bo i ditt fulla bröst
då vill jag att du lyssnar efter min varma röst
som berättar om min kärlek till dig

När du inne i mörka skogen går
när du söker den som kärleksfröer sår
då han finns som lugna stunder föreslår
låt honom visa sin kärlek för dig

När nattens timmar i stillhet flykta
när näktergalen står under sin gatas lykta
då alla vackra orden redan är tryckta
han sjunger sin kärlek till dig

Jag kan ge dig lycka, ta ner din stjärna
jag vill bygga en bro, jag gör det så gärna
om dig jag självklart vill värna
och visa min kärlek till dig

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 281 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-01-24 07:10



Bookmark and Share


  Maj-Lis VIP
Vackert skaldat om kärleken
2022-01-27

  Eva Langrath VIP
Finstämd vacker dikt om kärlekens väsen.
2022-01-25

  Ewa-Britt Nilson VIP
Den äkta kärleken
är alltid med i leken
även om det i den
rister den aldrig
brister utan har
en glöd för det
goda släpper
aldrig taget
bara den kan
få till det bästa
behaget!
2022-01-24

  Blomma-Stjärna VIP
finstämd kärlekslyrik
av en poet som vet
att kärleken är lika nödvändig
som luften vi andas
som brödet vi tuggar!
2022-01-24

    Lena Staaf VIP
Högstämd och vacker kärleksförklaring.
2022-01-24

  Marita Ohlquist VIP
Mjukt, fint och alldeles underbart om den sanna kärleken.
2022-01-24

  Öknens Ros VIP
En vacker kärleksförklaring till kärestan.
2022-01-24

  Feliaxel VIP
Fantastiskt vacker dikt om kärlek
2022-01-24

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Ömsint och varmt diktat!
2022-01-24

  Kungskobran VIP
Fint om kärleken den eviga
all you need is love, love is all you need
2022-01-24

  Maria Sundelin VIP
Ömt och varmt
2022-01-24
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO