Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Talande färger

Det röda färgen för kärlek och passion
ett älskande par, en oslagbar kombination
Presenter i rött på alla hjärtans dag
för dessa nyanser är jag alltid svag

Den blå färgen högt där uppe i skyn
sippan på ängen och havet, vilken syn
Ögon som är blåa på barnet där i parken
livet som för oss breder ut sig där på marken

Den gröna färgen då naturen klär sig för fest
sol och bad då det är som allra bäst
Bladen är gröna på buske och gren
sitt där och vila på kunskapens sten

Den gula färgen lyser på ogräsets vackra ros
för många har lyckan flugit sin kos
Floden är gul i landet långt borta i öster
skönt det är att lyssna till välkända röster

Den bruna färgen för den som älskar choklad
hustaken i staden ligger rad vid rad
Pälsen är brun på björnen i skogen
dragspelsmusik hörs där borta från logen

Den lila färgen gjuter mod och styrka
frihet och förkunnelse i vår kyrka
Klänningen är lila på en vacker kvinna
när ska du välgång och lycka finna?

Den vita färgen då midvinterns köld är hård
decembermörker över stuga och gård
Snöflingor vita virvlar runt med stort besvär
för många är julfriden äntligen här

Den svarta färgen anar ond bråd och död
hos änglarna i himlen du finner stöd
Skon är svart på den vise mannens fot
lärdom och kunskap för lindring och bot

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 342 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-03-22 08:16



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Läst på risksvenska
den här andra gången,
likheten finns där
som sjungen blir sången.
2024-03-24

  Kungskobran VIP
Vad vore livet utan färger

2024-03-22

  Maria Sundelin VIP
Bra färgkodning
2024-03-22
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO