Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De fyra årstiderna

Nu är det vår
själen bränsle får
ljuset läker sår
mänskan bättre mår

Sommar då är det skönt
framgångar vi rönt
allt omkring är grönt
sol och bad vad skönt

Nu när det är höst
klingar hoppets tröst
ger lindring och tröst
värme mot mitt bröst

Nu är det vinter
skidan den slinter
tomten ler och myser
snölyktan den lyser

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 296 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-03-15 08:08



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
I strid människor bär bår
i krig är ingen tönt
där räknas var röst
i krig råder ständigt 'inter'.
2024-03-15

  Maria Sundelin VIP
Härligt om årstiderna.
Undrar bara över sista ordet i höstversens andra rad?
2024-03-15
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO