Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
städar bland gamla texter och fann denna.


En lycklig man

En lycklig man

Han fick sparken från ortens fabrik
en händelse inte alls unik
men hur skulle han över sorgen vinna
bensin och tändstickor
sen lät han det hela få brinna
det tog blott någon timma
åter en lycklig man

I ungdomen blev han kär i en kvinna
en dag såg han henne försvinna
hennes kärlek stod ej längre att finna
av sorg blev han vild
men efter ett tag ganska mild
då han hörde att hon numera var skild
åter en lycklig man

Bestulen och misshandlad blott för en telefon
i rätten sa busarna
-det var blott ett lån
De fick gå hem, rätten trodde dem
men gissa vad som hände sen
han sköt dem en efter en
åter en lycklig man

Åldern börjar sätta sina spår
med rullator på hemmet man nu ser honom gå
Sin ungdoms kärlek träffar han här igen
fast numera heter hon Sven
Allting faller på rätt plats till slut
då han Sven puttar utför ett stup
åter en lycklig man.

Men var ligger själva sensmoralen
finns ingen
författaren är blott galen

En lycklig man




Fri vers (Fri form) av Johan Strömstedt
Läst 302 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-01-30 21:25



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Helt makalöst om en herre på alerten!
2019-02-07

  Solstrale VIP
Genialiskt och infernaliskt teatraliskt! Dramatik gör inte denne lycklige man till ett lik, "spiken i kistan" blir en pendang till denna från min sida... Gillas!
2019-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Johan Strömstedt
Johan Strömstedt