Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm 2/2


Inte lätt I

 

Inte lätt att ta semester

huset fullt av gamla gäster

ifrån vårdinstitutionen

som visst övertagit tronen

 

Inte lätt att dra till parken

när jag slarvat bort Monarken

lilla bilen krympt till mini

var det ingen som gick in i

 

Inte lätt att skydda magen

lillan fick en pil i naveln

när jag skulle hämta plåster 

möttes jag av öl och floskler

 

Inte lätt att kompostera

en persiljerot med mera

damen sa det var potatis 

jag blev arg, ja nästan hatisk

 

Inte lätt att ut och traska

när man inte fick sin flaska

flaskan sjöng på slutrefrängen

vinet runnit ut i sängen 

 




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 226 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-02-02 09:32



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Aha! Tung semester! ;)
Jag läste fel del först.
Vilken härlig text! :)
2019-02-02

  TrollTörnTrappan VIP
Lättläst med tunga exempel : på smidig vers kring avancerade situationer!?! Såväl ler som söker leva mig in i frustrationerna.... varav ett par känns drabbande orättvisa, medan ett par skylla-sig-själv-mässiga.
2019-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X