Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
strax före sekelskiftet, när jag snarare blivit vuxen (än barn som i föregående texter på temat) alltjämt i Göteborg från de tidevarv då musik fortfarande krävde rent fysisk lagring


Barndoms Butik # 17 : Begagnade Skivor

 

 

Utforskar skönaste sjuttitalsskivor

påmind om stjärnor från tidiga livet

mitt i mitt nittitals växande drivor

 

Världen känns snösvart, blir alltmer begagnad

genom dess pärlband butiker kring Bengans

hänger refräng-hungrig fiskekrok agnad

 

Hugger små fynd av vinyl och compact disc

nygamla spår, i min ryggsäck allt fraktas

utbytt betalat med inbytt, så praktiskt

 

Halvgallrad storsamling börjar ta skepnad

ELO bland Elton bland Eno bland E.P.

hundring för dyring, blott femma med repa

 

 [...texten kompletteras strax...]

 

 

 

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 151 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-02-04 09:15



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Skönare driv i hans tidigaste "Here Come The Warm Jets"! Fast ärligt talat upptäckte jag Eno o Roxy långt efter sekelskiftet - kunde nämnt en hel vänthall full med andra bevingade musikmakare, men dessa passade in bäst i klangrummet hittills... Tack för påminnelsen!
2019-02-04

  Larz Gustafsson VIP
"Music For Airports"
2019-02-04
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP