Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fågelskrämma

Biten fast av frosten
står han på vår teg
han kan inte tala
och inte gå några steg

Hans klädsel proper är
med frack och liten fluga
skjortan grön som skogen
han tyckte det får duga

Hans ben som långa störar
mot marken stadigt står
hans uppgift är att vårda
vid sommar, höst och vår

En skata skulle retas
med gubben och hans nos
när armen rörde vinden
så flög han kvickt sin kos

En älg fick syn på gubben
han trodde det var mat
när älgen bet i flugan
fick han en väldig fart

En fågelskrämma är han
med kläder som en snobb
han är lite märkvärdig
men utför väl sitt jobb

Biten fast av marken
står han på vår gård
glad men väl bestämd
är trädgårdens vård

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 578 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-02-09 07:30



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra skriftat!
2019-02-11

    ej medlem längre
Bra skrivet. Ja, de är mer sällsynta nuförtiden. Vet inte om fåglarna blivit smartare eller något, för de verkar inte gå på den där lätte i samma utsträckning som förr?
2019-02-10

  Marita Ohlquist VIP
Kommer ihåg hur det var när fågelskrämmor stod lite varstans, nu har jag inte sett någon på flera år.
2019-02-10

  ResenärGenomLivet VIP
Det var en fin beskrivning av denne gubbe...nu för tiden finns det också andra sätt att skrämma fåglarna på...
2019-02-09

  Maria Sundelin VIP
Får mig att tänka på Trollkarlen från Oz
2019-02-09

  M.Eta
Fin hyllning till fågelskrämman, roliga figurer som står här och där!
2019-02-09

  Ewa-Britt Nilson VIP
Fladdrande figur
står där i ur o skur!
Vi hade tur, som om
den fick höra, även
en liten en, kan ju väl
göra, bara genom att
armar åt rätt håll föra!

2019-02-09

  Feliaxel VIP
Kul text om fågelskrämman
2019-02-09
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO