Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mycket inspirerad av Ulf Popenos text Natural Born Killers, som berör mig starkt och fick mig att tänka efter och känna efter...


Natural Born Killers 2


Vad rör sig innanför den vita knuten på den röda stugan?
Kanske kaffekokaren bubblar och kanelbullarna svalnar på bänken...

Tomtebolyckan är bedräglig
sommarsolen lyser inte på lekande barn
utstängd av persienner som gör att tvn syns bättre
barnen flockas framför dramadokumentärer såsom Djursjukhuset,
Boston General, Cityakuten och alla dessa räddningsfilmer...
ni vet där man intervjuar offren före och efter
visar hur olyckan gått till
skrämmande detaljer som känsliga tittare kan ta anstöt av

Vad har hänt med oss?
Varför älskar vi andras olycka,
vill se elände och katastrofer
människor som skadas, lemlestas och torteras till döds,
på bästa tv tid dessutom
är detta underhållning?

När jag var liten
tittade vi på circus scott
hylands hörna
fotboll
och svenska filmer
det blodigaste vi såg var M*A*S*H

När min dotter var nio år
och vi skulle se en barnförbjuden actionfilm
så sa hon på fullt allvar:
- Mamma jag blir inte rädd, aktuellt och rapport är hemskare...

Jag håller andan,
vågar inte tänka på vad vi får se i morgon
kanske en våldtäkt IRL i Smålandsnytt
eller tortyr, eller människor som levande bränns

Nej jag har stängt av min tv
fotboll är okey men annars använder jag den inte
orkar inte se mer ondska

Det finns människor som spelar med i dessa program
det finns människor som gärna finansierar dem
det finns andra människor som betalar för att se dem

Jag önskar att någon vill komma hit och spela badminton med mig i solen,
precis som pappa gjorde när jag var liten, innan vi såg hylands hörna och fem myror är fler än fyra elefanter





Övriga genrer av Kicki Karlén
Läst 554 gånger
Publicerad 2006-06-20 12:29



Bookmark and Share


  Ulf Popeno
Bullseye!!!
Vi håller på att förlora oss själva. Vi dränker oss frivilligt i medial sörja där känslor uttrycks i blåmärken och blod, kärlek i förnedring och scores.
Jag nästan hyperventilerar. Tack, min vän. :-)
2006-06-20
  > Nästa text
< Föregående

Kicki Karlén
Kicki Karlén