Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Olyckskorpen...




Vad är det du talar

Olyckskorp

bak min rygg
smyger du

siar om Onåd

i min skugga
tassar du

med Belsebub
på din skuldra


inte där o gnugga dina händer

Försök inte
läsa mina drömmar

Håll dig borta!

Ja vid Gud!
du
saknar motstycke!

Vad är det du talar
Olyckskorp

vad vädrar du
i
hetluften

är det
doften av as

Nåväl

ALDRIG
skall du råda över min framtid!




Bs-06




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 411 gånger
Publicerad 2006-06-21 07:52



Bookmark and Share


  Fredrik Stillesjö
Hej Bodil!

Du har verkligen fångat rättegångarna man har med sig själv, med Belsebub på ena axeln och ljusängeln på den andra. Gillar de hårda orden till Belsebub att ge vika. Hälsar vännen Fredrik
2006-06-21

  Markattan
"i min skugga
tassar du

med Belsebub
på din skuldra" blev nog min favoritstrof i detta ditt dramatiska och hätska alster om den där förbenade olyckskorpen som så gärna kraxar om andra och deras olycka. Bra!
2006-06-21

    ej medlem längre
kan känna igen mig i dikten om hur negativa människor kan influera ens liv..
2006-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg