Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kain...



Du Kain

under
ljungelds himmel

vad
drömmer du

Du Kain

vid
Mästarens port

allena går du
utan Nåd

allena går du
i
förbittrings synd

Vid dina fötter

det
brutna svärdet

Blott Gud och endast Gud

bryter svärd

Du baneman

likt
en blind fågel

svävar du

i
rymdernas
crescendo


I ditt öga

en avgrund



Bs-06


















Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 650 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-06-21 10:11



Bookmark and Share


  Daemon
Fuckin' love it!
Härligt arkaisk stämning.. VARFÖR SKRIVER INTE FLER SÅ HÄR?!?!
2006-06-28

  Rachel Roth
denna borde redan vara klassiskt
tycker mycket om
2006-06-22

  Ingrid Nilsson
Mycket starka ord, som för min tanke till f.d. diktatorn S. som nu sitter på de anklagades bänk och på bibelorden: "Den som tar till svärd ska förgås med svärd."
2006-06-21

  Fredrik Stillesjö
Hej Bodil!

Många bilder framkallar denna din dikt! Intressant mytisk person Kain. Din dikt ger substans! Hälsar vännen Fredrik
2006-06-21

    IsabellaMendrix
Formidabel skildring! Jag läser och njuter och känner
historiska drag fläkta ansiktet förbi. Mmmmm. Gott, detta!
2006-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg