Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillägnad det starkaste för mig

 

Ser ni solen den jag klätt mig i den luktar 

bränt om närmar sig 

 

 

sina ben formade till lianer 

hoppandes i famn 

 

det var ett etui med lock på glänt 

huvudet nedborrad förtröstan i ett välkänt 

kärl likt minner av fingrarna uti hans

hår 

Han och även jag vi saknar ord 

 

den lilla fågeln i ett nedsänkt bröst det

kvittrande lena som ett stänk av hav

 

 Han och även jag vi saknar ord 

 

Kärleken beskriven på så många språk 

min egen längs en ödslig väg där stenarna 

blev forsar blommorna på tå 

 

det mörka blev till meningslöshet 

 

sådan ser vi kärleken 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av smultronbergen VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-03-01 00:33



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Ljuvligt kärleksfylld! Toksnygga bilder - gillar särskilt den invändiga lilla fågeln i bröstet, "det kvittrande lena som ett stänk av hav".
Påminns om "In the Night Desert" av William Stafford,
"The Apache word for love twists
then numbs the tongue:
Uttered once clear, said –
never that word again"
2019-03-02

  Gunnar Hilén VIP
"...och även jag...saknar ord". Skojar du !?
2019-03-01

  cilax VIP
fin
2019-03-01
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP