Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: © ULJO


Sjukrummet i gryning

Änglar över sängen
vakar över livet
det sista som finns
tar handen till tröst
allt du gått igenom
värken och ångesten
hjälpen från naturen
och hoppets röst

Änglar i rummet
denna ensamma natt
ängslan och förvirring
när anden vill fly
tiden är bortom
din färd mot fjärran
plågorna vill resa
och din själ blir som ny

Änglar mot taket
ingen hör dina skrik
plågorna i kroppen
ditt utbrända bröst
jag finns vid din sida
bara någon i nuet
en hand på din axel
bara finnas till tröst

Änglar vid fönstret
de väntar din själ
din resa till frihet
och reningens stund
döden är vacker
i tårarnas skimmer
stillsamt du färdas
till minnenas lund

Änglarna i himmelen
är vackra i dag
du har kommit hem
plågorna försvunna
du är i paradiset
där ingen mera lider
ditt liv är pånyttfött
och livsbanden funna

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 421 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-04-30 06:17



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Känns och berör!
2019-05-08

  ResenärGenomLivet VIP
Berörande...
2019-05-04

  Siggesdotter
Mycket uttrycksfull bild som passar så fint till texten
2019-05-02

  Siggesdotter
Gripande och vackert mitt i dödens skugga...ändå fullt av ljus och hopp!
2019-05-02

  Ewa-Britt Nilson VIP
I livets sista
minut, är det
strax dags för
en annan debut
åker man in eller
åker man ut, ett
beslut man ej själv
kan ta, gott då att ha
nå´n som närvarande
hos en kan va´...


2019-05-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Vackert och smärtsamt berörande om livets avslut.
2019-05-01

  Blomma-Stjärna VIP
så fint du skriver! och jag tänker att det hjälper oss alla när livet är svårt - hjälper med goda tröstande tankar i vacker form -
2019-04-30

  Änglaögon
Känslosam stund fylls av ljus och rymd.
2019-04-30

  Maria Sundelin VIP
Fridfulla reflektioner
2019-04-30
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO