Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
VAD BRINNER INOMBORDS?


Låtaskompisar


Blinda Donna Vågskål
pandangerar fascesar
och svarta hål runt
knuten av ett vägskäl

Lindansromeos livlägereld
och Mållgans låtsaskompisar
mejslar katarsisen lågmäld
i lekarnas avslutna visklekar

Du är diktens du
nu är diktens nu

Min låtsasvän du kan och vill
andaspåmingravvigil

Livet talar klarspråk
konklaverar gaesar
en brud i bråk
med caesars sista svepskäl

Enuck och eremit av feghet
den röda döden hånar mig när långt
borta en av ondskans enhet
pinar en av hennes sina mångt

och mycket känns det fel
alltid just detta jävla fel

Jag är en omvänd don Quixote
känner väl min fiende och min veka lott

Grandier, kom Till mig, kom till Mig
med kaijis ande ska vi skipa fred för morerna
bland katoliker, protestanter och en tjej
Loudon får björkoalmspäk av liktorerna

Baki det är du och jag på klippan
vi håller andan, hög, för lysande go
sen ett stuphopp, kola vippan
påvägnerkompiskampen: Bildt på tjo

Våra pappor borde dö
för gödda nassar i min tö

Ett rop på hjälp tog knäcken på
mig, trots all mobbing uppi häcken

slå mig igen, på nytt
som förr du vet

övergiven och avoidant
overklig som näcken

monologens jag
inte feg, men fet





Fri vers (Fri form) av Joakim P Udd
Läst 298 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-03-10 22:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Joakim P Udd
Joakim P Udd