Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Amica mea...

 

Du återvänder ibland,

som askan från en misslyckad fabel.

     Med en utspilld bläckhand på bröstet

fortsätter Du att dansa inuti minnets minfält.

 Njuter av att spelas som ett piano.

     Ackompanjera seglarna som dansar i en storms öga.

        Vid randen av ett svart vatten

de dagar då saker var meningsfulla i grönt och guld

    och under Amalfis bruna himmel där jag bar en alltför smal slips 

som straff för min navels synder.

 Jag spelade biljard på andra sidan staden. Drack Grappa. Kamouflerad.Gud vet.Han knöt hela dagen och natten.

    Flög mig till månen.Trots att jag hellre ville sova.

       Du skrev klarare och tydligare iklädd jordens blåa ansikte och röda blad för att bättre kunna läsas när du en gång var borta.

  Du skrev om vårt lutande liv,fatala felfaktorer,gudomliga ekvationer,himmelsk matematik,förutbestämda decimaler.Men också om kärleken.

   Du återvänder ibland,som stillheten i blåst glas

gömmer sig i tiden,existerar med stjärnorna

     andlös,drömskör

   Din mun och din ödsligt vackra galenskap...




Fri vers (Fri form) av Domenico VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-03-13 19:23



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra poetat!
2019-03-14

    ej medlem längre
Ser framför mig en intensivt färgsprakande palett. Svart vatten, meningsfullhet i grönt och guld ( just precis!), brun himmel, blått ansikte. Och så till sist det genomskinliga glaset. Drömskör är ett så vackert ord. Liksom galenskap kan vara vacker.
2019-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Domenico
Domenico VIP