Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: © ULJO


Septembermorgon

Vaknar nattens blund
gryning, kall och klar
sträcker mig mot ljuset
brisen ligger kvar
kvinnan där bredvid
livets bästa vän
hon vill möta morgonen
det har jag på känn

Promenad med hunden
dagens bästa val
och kärleken i handen
vinden lite sval
verklighetens idyll
där bland höstens blad
färgerna så vackra
där i kärlekens stad

Frukostbordets njutning
filmjölk och äggröra
hunden tigger pålägg
vad annat kan han göra
nyhetsbladet på bordet
bara tråkigt tilltag
min älskling bredvid mig
hon gör mig inte svag

Tar min älskling i handen
visar all min respekt
höstens tid är underbar
luften hög och perfekt
ger av våra känslor
gör vi till varandra
septembermorgons njutbar
vi kan i stillhet vandra

Solen högt på himlen
lövkrattning under det blå
ett leende från älsklingen
det är så vackert så
hunden vill gömma sig
och bland löven springa
höstens ljuva musik
septembermorgon klinga

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 437 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-04-01 06:42



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
kärleksfullt och fint rimmad dikt om en skön septembermorgon!
2019-04-02

    Elisabeth Nilsson VIP
Höstsymfoni i vacker och strålande rimmad dikt!
2019-04-01

  lodjuret/seglare VIP
Tror mig om att ha 'sannolikt' fler speglar än du har. Något skall en ju ha 'mer av', även om det i längden saknar betydelse, i det stora hela.
2019-04-01

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om vardagsglädje i höstens månad!
2019-04-01

  Maria Sundelin VIP
Fin , mn känns lite fel med höst nu ;)
2019-04-01

  Kungskobran VIP
Innerligt
2019-04-01

  M.Eta
Längtar inte efter september just nu i vårdtider men vackert skrivet om en vacker månad som man uppskattar när den kommer!
2019-04-01

  Feliaxel VIP
Vackert skaldat om månaden september
2019-04-01
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO