Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag skrev den här dikten när jag grävde en gropkeramisk boplats på södra Gotland.


Lager V

Vilket land trampade dessa fötter?
Vilken vind viskade i detta öra?

Nu när jag sitter på den strand
där du en gång plaskade i strandkanten
och kisade mot solen
hör jag tärnskrin
ser jag vågskvalp
hur vinden rasande piskar
det torra gräset till skum mot udden
svallar avslag och snäckor
till lena skatter för bruna små händer

Ser jag lammen som avlägsna framtidsskuggor
försvinna bort i solblänket
där fångstmännen paddlar mot stranden.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 191 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-04-02 08:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP