Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

större än då och nu

 

 

 

 

 

 

när vårvinden nu viskar

betraktar jag

hur det vita solkas sjunker ihop  

medan fjolårsgräset tittar fram

efter tiden i ide

en krokus lyser gul i lä mot gaveln

vårbäcken strömmar

svämmar så gott som över

älven en tillfällig rastplats för svanpar

det gryende livet närmar sig så

i en enda växande sekvens

köldens järngrepp har brustit

framskridandet blänker och bländar

 

en kil islagen

mellan varje ögonblick

en piskrappskort tomhet

en bråkdels tystnad

obetydliga sprickor ur tidlöshet

 

livet och återuppståndelsen vilar där

i evighet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av Per Rydberg
Läst 264 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-04-02 11:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg