Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Som ni ser har jag bytt titel på följetongen, till en mer självklar som jag inte kom på från början.


Fågelmorden. En deckarföljetong: del 6

 

När jag vaknade låg jag i en säng i den gigantiska lägenheten. Golvet var blått även i sovrummet. Jag antog att sängen var Annas, eftersom hon satt på en stol vid min sida. Jag sträckte ut min hand och hon fattade den, mjukt och fast. Huvudvärken verkade ha släppt en aning.

- Anna, vad var det som hände igår kväll egentligen? Och i förrgår? mumlade jag. 

- En sak i taget. Vill du inte ha lite vatten först?

Jag kravlade mig sakta upp i sittande ställning och grep törstigt efter glaset som Anna räckte mig.

- Kan du fixa en värktablett också vännen? Jag har fortfarande så jävla ont i huvudet.

- Om du dricker ett glas vatten till först.

Jag gjorde som Anna sa, drack två glas vatten, tog min tablett, lade huvudet på kudden och domnade sakta bort igen.

- När du vaknar igen ska jag berätta, viskade Anna med sin mjuka och mörka röst.

 

 




Prosa av Nanna X
Läst 186 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-04-08 07:16



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Tja jo, är ju en mindre låst titel nu. Måhända visar sig fler fåglar bli offer?? i denna gåtfulla vardagslunk...

- även fast jag gick igång på Fink & Sparv, som åter lyser med sin frånvaro bland mindre spännande medicinering.

Fast det är sant - var ju Anna som skötte vattenglaset här - så kan bli infernaliskt oförutsedda effekter?!?!?
2019-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X