Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hymlat

Ja, jag vill leva, jag vill dö så in i Norden.
Ja, patriotismen den kan vara stor den.
Du gamla, du fria, friare, friast
är minst sagt hållfast, bergfast, handfast.

Den snörika nord är vårt möderneland
i Norrland, i Skåne och Södermanland.
Ack Värmland du sköna, skönare, skönast
är minst sagt fagrast, tjusigast, vänast.

Vårt land är maffigt, argt och kallt,
vi åker skidor och spark överallt.
Ja, vi elsker det till vardag och fest
samt därtill mest och bäst av flest.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 206 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-04-04 22:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström