Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Av Azael rasad..



Av Azaels treudd stilla stungen
min mänskodräkt var spräckt och illa tvungen
att falla
ur dess krås
kalla
från nekros.
Ur lungor gick den sista sången sjungen;
allt ljus förgås
men mörker trås
inunder blickbrynsdungen.

Och delad av en dunkel del demonisk
jag föll igenom skensfären eonisk
till trådda vrår förrådda, svarvat svarta
av smed-Azaels eldvärldar aparta
och funnen
lägst på botten
svunnen
i komplotten
att leva likt en likmask underdånisk
var jaget näst
till korset fäst
martyrmejslat ikonisk.

Av Azaels treudd sedd i egna händer
mitt egosteg fick syn att segna vänd ner
mot eggen
av mitt självt
vid väggen
mot min hälft.
Till dräktens tid min strid ej återvänder
från gallerborg
i bröstets korg
förrän jag gallret kallförfallen bänder.
















Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 139 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-04-04 22:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP