Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Invid Osiris pyramid



Jag trillar till Osiris
inunder feberfärg
igenom gulnad iris
mot missmassivets märg,
jag faller fällda färger
i pyrrhuspyramid
där mörkermän besvärjer
Osiris vis invid
den svarta altarringen
upprest att helga tingen.

Jag eldar mig som Fenix
att fly mot lockets topp
och lämna askan scenisk
i skådespelets kropp,
där gråa grifter gråtes
i Keops katakomb
jag mött min mörka bråtes
ravin, i ringars romb
men cirklar mot nyfödelse,
föraldrig för förbrödelse.



















Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 165 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-04-04 22:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP