Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ångestsånger V - Nervvrakets värkverklighet



Håll din ångest stången,
håll din storm stabil,
du är av nerver fången
i krampers kedjekil.
Den slår sin splitt i syret
du kippar, men ej når,
och ställer stål i styret
där ankarkedjor slår.

Ej alla bär den kampen
som nu bestämt ditt liv
i krigsinringarkrampen
som ej löses med kniv.
Den andra verkligheten
av andra mänskor känd
går underställd planeten
i ångestsanden sänd.

Din sandbankssank, och tankar
om allt dess dumhet gjort
är härlighetens ankar
där tiden flyr för fort.
Du kämpar under ytan
mot vattnet som gett liv -
på flytbubblors förtrytan
går död med kläckta kliv.

















Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-04-05 20:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP