Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det opersonligas mörka beröring - kalle C


Stigmata


Ett hjälprop på ditt eget språk
lappen talar i tungor av hat

Flugornas herre har pojkkärlekstråk
arkens Joanna som tennsoldat

Att vara Homogen är att välja
ta en överenskomd reaktion

Du är Sapient nog att sälja
lite själ för publik relation

I debattskuggans tidsgastaning
hör hon osmält vredes ärkepunk

Det är nationell färghållsvarning
skunken vit och ren men luktar funk

Budbäraren vill påstås mena väl
men går sin kärestas fienders bud

När det kliar i kära vår volkhemssjäl
skär unga damer med rakblad sin hud

Mörk är vår andes beröring ihop
det är kallt, du är öde men hörs

Falskhet förbjuds på vårt nihildop
då när pekoralskammen förgörs

För att bli tagen lärde du dig jaga
lik i munnen, korp i maskrosfält

Gud gav oss Ayn som kosmisk aga
hämnd för viking, frank och kelt

Ivanhoe får flytta upp en våning
han har prima nocti på vår adel

Asterix har slut på dunderhåning
Caesar skickar han till avel

Farao regerar ännu, genom list
och uråldrigt adelt judehat

Nittiosju av hundra fittors brist
smaksätter gylldene thuleoblat

Pyramiden, ja, ni vet den i Rom
och i Dachau och washington dc?

Den för könsstymp till kairo för dom
Orpheus i underjordens utopi






Fri vers (Fri form) av Joakim P Udd
Läst 203 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-04-08 11:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Joakim P Udd
Joakim P Udd