Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gapa stort

Napoleons ambitioner
hemsökte många nationer.
S:t Helena blev hans öde,
slutet på hans levnadsflöde.

Nazismen hade ideal
med verkan katastrofal.
Men Hitler-riket föll ihop –
man grävde sin egen grop.

Man satsar stort på karriär
utan att veta vart det bär.
Det självpåkallade kravet
blir till en droppe i havet.

Donald Trump har sagt det igen:
”Make America great again”.
Vad månde bliva av detta –
något han nog får ”regretta”?

Drömmar om guld och ära
lär vi nog alla nära.
”Den som gapar efter mycket
mister ofta hela stycket”.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 136 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-04-18 09:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström