Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-en sista måltid


Vid svekets strand

Inga stjärnor i kvällen
inget månsken över träden
olivlunden som väntar

ikväll är sveket här
men innan dess är tid
ät med mig
ät mig
drick med mig
drick mig

låt oss tala om kärlek
låt oss berätta dess gärning
se orden skingra molnen

i natt är tvivlet här
men innan dess är tid
tro med mig
tro mig
sjung med mig
sjung mig

där bortom nattens vindar
där bortom svekets horisont
växer kärlekens frihet

imorgon är stunden här
men innan dess är tid
var med mig
var mig
lev med mig
lev mig

© Peter Söderqvist




Fri vers (Fri form) av Peter Söderqvist
Läst 313 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-04-19 08:04



Bookmark and Share


  LenaJohansson VIP
Fin text i fin form
2019-05-04

  Engel
Bortom allt andligt så finns här något djupt mänskligt. Det ger hopp. Du ger hopp.
2019-04-24

  Marita Ohlquist VIP
En underbar text som berör mitt inre!
2019-04-21

  J-M
En mycket levande dikt på alla vis. Jag tycker om den. Jag tycker om hur men innan dess är tid, återupprepas. Det ger så mycket styrka. En sista måltid, din text, som på ett sådant naturligt vis gestaltar Jesus sista dygn, (eller textjagets) sista tankar, sista måltid, det är oundvikligt. Hur det går från ät med mig till var mig, lev med mig, lev mig.Hur Kärleken ändå lever igenom.
Livfull, scenrik och den bär styrka. Men återigen, Hur Kärleken lever igenom ändå, genom det svåraste.
2019-04-21

  Alysse VIP
Fantastisk text!
2019-04-20

  morgonstjärna VIP
väldigt lyckad formulering och koppling till nattvarden ...
2019-04-20

  DavidM VIP
Starkt författade strofer. Nuet och dået flätas skickligt samman i texten.
2019-04-19

    ej medlem längre
Kommer tänka på målningen av da Vinci, Nattvarden...
2019-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Peter Söderqvist