Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Majbrasan

Fritt efter Rydbergs "Tomten"

Valborgsbrasan tänder vi på,
risbålet gnistrar och flammar.
Många står still och tittar ändå,
andra tjoar och glammar.
Sångkören sjunger om sköna maj,
pjäserna smäller, jycken blir skraj,
snöglopp har blivit en vana.
Tomten har uppsökt Nirvana.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 134 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-04-30 18:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström