Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förfallande skönhet

Tysta mig när jag sörjer
Rör mig när jag gråter
En vind doftar svagt
av Chanel och våta blad
Tysta mig med en kyss
Känn vad du inte kan se

Lakanen är brännmärkta
och smått fläckade grått
Jag hoppas all denna rök
Gömmer den lilla skam
Som uppstår av alla tårar

Du somnade från ciggen
Cognac ur ett kantstött glas
Kupar handen under din cigarett
Blir ditt askfat i din dröm

Jag fann en rullad joint
Dagen du försvann här ifrån
Och hur kan jag glömma
Dina läppar mot min hud

Din själ rör alla runt oss
Men berör alla utom mig
Vagga mig i din famn ikväll
Låt din kropp värma min
Mitt hår luktar som spillt vin
När det blåser fast i ansiktet
Trösta mig när jag fastnar
Lossa mig med din beröring

En örfil på vänster kind
ett kyssmärke på den högra
Du fällde efterlängtade tårar
Berättade svar på alla frågor
Som aldrig ställdes högt
Nu bär jag min vita dress
Fast du inte är här längre

Du kommer läsa mitt brev
Du kommer se min skugga
Du kommer föreställa dig
Hur du håller mig tätt igen




Fri vers av Rivotril
Läst 187 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-05-01 07:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rivotril
Rivotril