Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att lämna en vän


skottskador slutar aldrig riktigt blöda
nålstick doldes men där fanns sår
in i venen ut i livet och vi sprang
från vinterns saknad till en saknad vår
lämnade mitt samvete någonstans
söder om stan som förstörde allt

du fann livet, en mening och viljan
jag fann kryphål, pengar och makt
vi kanske aldrig kommer dö ihop
för i ett avskedsbrev skrivs sanningen
”baby jag är förlorad i kriminaliteten
och du förtjänar allt som är bättre
med den smärta som du fått utstå”

jag satte på mig skottsäker väst
men hoppades på det sämsta idag
för att lämna dig gjorde mig så svag
endast tystnaden är någon tröst
detta är ett jobb för döda själar
och din själ levde alltid starkast
så du tittar inte på när jag för krig

gråt inga tårar för något som jag här
ge inga händer till det jag blivit nu
lögner, svek och dina ögon minns jag
när jag tror allt kommer ta slut
och jag bär de ögonen i mitt hjärta
trots att de aldrig kommer se mig mer

kanske kommer något sår läka en dag
kanske får jag tala med dig då
jag vill drömma om att vara som du
men inte ens där lyckas jag leva
men du kommer hitta allt en dag
när du letat så mycket du vill leta

om mitt sista andetag fick vara hos dig
skulle en kriminell få dö lycklig
men jag kan nog inte skada dig mer
fast jag bara ville älska dig till graven
kyss mig en sista gång när jag dör
smärta är vackert minns du inte,
för skottskador förstör nästan allt




Fri vers av Rivotril
Läst 91 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-08-10 22:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rivotril
Rivotril