Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
All over the World..


Prospectors...

 

 

Ni letare av mineraler och annat i naturen. Ni som prospekterar och reviderar naturen efter era egna behov. Ni är inte välkomna längre in i våra hem…å…det kvittar vad politikerna säger. För vi har inga rättigheter att råna våra nästkommande släkten. De som ska ta över en dag och leva på denna jord. Nä, vi är trötta på det slit och släng system. Som skapades av våra föräldrar och deras föräldrar. Allting i ett virrvarr av tusensköna Törnrosasömnar av tusentals sovande i väntrummen. Vari – de, jag och andra skulle vänta på sin tur till ett rikemansliv.

Vi vill inte ha er på våra ängar, skogar, vatten, åkrar eller någon annanstans – om ni inte kommer hit, för att vila er såsom turister. I vår vackra sköna och än så länge orörda natur.

Vi är skyldiga det för våra egna och deras efterkommande generationer. Och tänk på att naturen, är mera än bara åkermark, vatten och luft. Det räcker inte att bara tänka på förbrukningen av vatten eller att avstå från att elda med kol.

Ja, så är det och så måste vi säga, för att andra ska inse..att vi är våra egna herrar.

 

 

You explorers (alt. seekers) of minerals and other things in nature. You who prospect and revise nature according to your own needs. You are not welcome anymore into our homes… oh… it doesn't matter what the politicians say. Because we have no rights to rob our next generation. Those who will take over someday and live on this earth.

Now, we are tired of the hassle and the consumer system of throwing things away, created by our parents and their parents. Everything in a jumble of daisies and of Sleeping Beauty and of the thousands asleep in the waiting rooms. Where - they, me and others would wait their turn for a rich man's life. We don't want you on our meadows, forests, water, fields or anywhere else - if you haven't come here, to rest yourselves as tourists.

In our beautiful and yet untouched nature. We owe it to our own and their future generations. And keep in mind that nature, is more than just arable land, water and air. It is not enough just to think about the consumption of water or to refrain from burning with coal.

Yes, so it is and so we must say, that others should realize that we are our own masters.

 

 




Fri vers av Flicis VIP
Läst 284 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-05-06 16:51



Bookmark and Share


  Flicis VIP
Jag tackar the apache kid för hjälpen, med den engelska texten. Han hjälpte till med översättningen.

Å nej! Jag litar inte på någon översättnings program på Internet.
2019-05-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra skriftat! Jag håller helt med dig.
2019-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Flicis
Flicis VIP