Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Ingen dröm


Spökhaiku

 

Spökskiss i pannan 

prickat L - säkert välment 

smärtan är samma
Bunden vers (Haiku) av Nanna X VIP
Läst 78 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-05-08 11:16Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Huhu hihi, här hamnade snarare "s" i centrum, som vissa läser före... och andra efter...

Jag är lika benägen att läsa ordet såsom nederbörd såväl som tatuering. Blir lika spännande iakttagelse vilket som... som alltså var rent fysisk verklighet denna gång?!

[...och ifråga om vilken smärt-åskådning man kan ha - tänkte jag mig här det handlade om samma GRAD, eller åtminstone att in...pränt...ande...t sker via samma källa.
Kan också föreställa mig "samma smärta" som att dela en kopp kaffe med varann - vilket iofs sällan förtäljer hur respektives smakupplevelse artar sig (ibland som natt o dag) men alltjämt att parterna har del av samma vibrationsmönster...]
2019-05-09

  Gunwale VIP
Spökskrift sysslar dom med i förskolan (leker med tangenterna och ser vad det blir), men spökskiss? Är det ett L med brailles punktskrift blir det visst bara ett lodrätt streck ... - till vänster (om vad?).
En katt som bodde hos mig hade ett tydligt M (vanligt M) i pannan, det har ju en del katter.
När vi ändå håller på:
Sen ska L:et kunna vara välment också - ännu en gåta!
Och:
med ”samma” kan ju menas just ”likadan”. Man menar förstås ”av samma sort”... Om en smärta kan vara SAMMA och inte bara likadan, börjar det svindla! (Men jag säger inte att det inte är så! För vad vet man om någonting, egentligen?
2019-05-08

  Nanna X VIP
Nu menade inte jag egentligen inte spöks-kiss utan spök-skiss... men jag är som alltid öppen för olika tolkningar! Och jag vet att smärta kan vara samma. Om någon man älskar har ont går ju värken över i ens egen kropp.

---------------------------------------------------------
2019-05-08

    ej medlem längre
Den här gillade jag verkligen! Kan läsas på flera olika plan! Jag är också svag för att blanda in de ord som brukar ratas i dikter, som kiss. En speciell kraft i dessa ord!
2019-05-08

  lodjuret/seglare VIP
Hur kan en smärta vara 'samma'? För mig är den möjligen likadan...
2019-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X VIP