Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ämnad lämnad längs vägen..




Svart i vart andetag,
dagar får vaga drag.
Var barkar vägen Varthän?
Skogen står skum och mörk,
spår går vid varje björk.
Vad visar dis mellan trän?
Skogsrår går ut ur vrår,
röster når höstens bår.
Vem lyfter sår ifrån knän?
Något inkräktar här,
är jag där ingen är
eller är Vansinnet när?

Blodtörsten vittrar liv,
rösten hörs sedativ.
Skall jag få somna och drömma om då?
Drömma min dröm om då
blick gick i varje vrå
ljusnad av kamplust och kiv,
vägen var viss och vid,
tiden ej än var tid,
frågor ej än var strid
och björkar Lothlorienträn.
Svart i vart vagnat drag,
skogen står stum och svag.
Nu lyfter mig marken. Varthän?
























Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-05-09 02:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP