Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kalla frukter




Dina ord

 

stål

ur

bitterhetens

armodskupa

 

utan

misskund

 

stympar

mitt

darrande väsen

 

svärd

svärd

 

kalla frukter

klyver

i öde gård

 

Ord

 

ogripbara

själlösa

 

faller

mot

min övergivenhet

 

rispar

mina drömmar

 

natt mot dag

 

Bs-06

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 








Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 395 gånger
Publicerad 2006-06-24 17:07



Bookmark and Share


  rebecca d
gillar också detta att du upprepar titeln i dikten och fördjupar den.
Hur ord kan såra.....
2006-06-25

    ej medlem längre
Du imponerar på mig!
2006-06-25

  Rachel Roth
tycker titeln fångar så starkt
det texten förmedlar
på ett poetiskt, avskalat sätt
tycker särskilt om

"kalla frukter
ur
skymnings vildapel "
2006-06-24

  Anders P VIP
känns som en dikt om ondska ...om hjärtlöshet ... om att bli sårad. stör mig lite på din upprepning av ordet "skymnings". annars väldigt vackert.
2006-06-24

    IsabellaMendrix
Alla dess hårda, obarmhärtiga ord som klyver själen i två delar; lika delar fötvivlan och vrede. Det avskalade, nakna språket förhöjer den karga känslan på ett ytterst subtilt sätt. Suveränt gestaltat, Bodil - du har fått en bestående plats i mitt skrivarhjärta!
2006-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg