Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till Kristina

Du kunde varit en svettig rad av Cohen
Mynningen på en pistol
Eller bara flykten från mig själv

Alla ord
Alla rörelser
Formler som aldrig var till för att lösas

Dom som stod skrivna på tavlan
I rödvin och cigarettrök

Vi delade på blodet
Och du särade dina ben

Men ord
Kan aldrig göra tiden rättvisa
För min kärlek till dig
Var starkare
Än den jag hade lovat
Till en annan

Ditt hår var som du själv
En orkan född i avgrunden

Jag har alltid avgudat avgrunden

Det är i mörkret mina händer ser
I smutsen kan dom gräva
Vi letade allt utom ljuset

Det vi sökte fann vi
Ingenting
Men bäst av allt

Du smakade synd
Den ljuvaste smak jag känt




Fri vers av Kubla Khan
Läst 336 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-11-08 20:19



Bookmark and Share


  Elementary
Gillade råheten, spännande dikt.
2017-11-10

  Katinka VIP
Profund, dekadent och helt i min smak. Mycket bra!
2017-11-09

  Nina Nightwish VIP
Mkt intressant text rakt igenom. Gillar
2017-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Kubla Khan
Kubla Khan