Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hatets sånger

Kan du höra trummorna älskling
Se husen resa på sig
Och stampa i takt

Känn vinden marschera
Och fanor resa givakt

Alla bönder på brädet
Har gett sig av i tid
Kungen har lagt sig

Dottningen ligger tyst bredvid

Av deras hammare
Slås tiden bakåt som en spik
Alla Janus ansikten
Är det andra likt

Deras tungor längs asfalten
Sjunger om frihet

Som om det vore en nekrolog

I himlen begravs
Ett stort svart hål

Min önskan
Är att drömma
Likt moln som en gång flytt

Men bakom revbenens galler
Ryms ingen flykt

Och som med tystnaden
Innan stormen

Fängslas tillslut även alla orden

Du håller min hand
Och viskar tyst
För ögat bevakar
Medan vi sakta går förbi

Den värld dom vill bränna
Ska vi göra till poesi






Fri vers av Kubla Khan
Läst 288 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-11-09 19:13



Bookmark and Share


  Elementary
WOW
varenda ord vattnades på tungan
så beskrivande så poetiskt och slutet var hänförande.
2017-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Kubla Khan
Kubla Khan