Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Maktspel

Mörkret väver en matta
och täcker ljuset som flyr.
Ljuset kan övernatta
och öppna dagen som gryr.

Hatet kväver det sunda
som finns i kärlekens bud.
Kärlek är annorlunda,
klär sig i godhetens skrud.

Avunden gräver en grop
där framgång triumferar.
Framgångens ekande rop
ohejdat eskalerar.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 131 gånger
Publicerad 2019-05-12 09:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström