Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensamhet

Huset är tomt nu
inga steg i trappan
tystnaden stiger
vid frukostens bord
blommorna har vissnat
kramarna är borta
ingen lapp på byrån
inga kärleksord

Dörren är låst
ingen som möter
frågorna om dagen
inget sådant kvar
fåglarna utanför
hörs inte mera
ingen konversation
behövs inga svar

Sorgen i väggarna
ensamhetens tecken
glädjen den rinner
på min gobelängtapet
ingen sång i rummen
toner som berört
kalla lågor i spisen
ingen kärlek så het

Himmelen är mulen
solljuset är borta
skratten i salongen
bär tystnadens steg
ser själar runt mig
söker efter drömmar
men vågar inte öppna
är alldeles för feg

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 287 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-03-20 14:23



Bookmark and Share


  La Magnólia VIP
En starkt berörande känsla som fångar läsarens hjärta.
2024-03-20

  Gömar VIP
Ensamhet, sorgsenhet
2024-03-20

  Kungskobran VIP
Talande ensamhet, starkt
2024-03-20

  Maria Sundelin VIP
Talande
2024-03-20
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO